separate
"Başlamak için mükemmel olmak zorunda değilsin; fakat mükemmel olmak için başlamak zorundasın." Zig Ziglar
banner ad
logo
Unknown

Amplifikatör (Yükselteç) Devresi Nedir? Ne İşe Yarar? Devre Bağlantısı Nasıl Olur? TDA2003

Amplifikatör Ne İşe Yarar?


Müzik sistemlerinde sesin yükseltilmesini sağlayan bir sistem olan amlifikatör, kaynak cihazdan gelen sesin sinyallerinin güçlendirilmesini sağlar.
Sınıflandırılması
  • Sınıf A: Çıkış katında devamlı akım bulunur. Bu nedenle çok elektrik harcar. Buna karşılık en saf sese sahip oldukları düşünülür. 
  • Sınıf B: Çıkış elemanları işlemleri sıra ile yapar. Önce eksi, sonra artı yüklü sinyalleri işlenir. Bu işlem günümüz teknolojisi ile yeterince hızlı yapılamadığından pek kullanılmamaktadır.
  • Sınıf AB: Çıkış elemanları sinyallerin sadece yarıdan fazlasını işler. Çıkış elemanları Sınıf A'daki gibi tamamen akımla kaplı değildir. 
  • Sınıf C: Daha çok radyo frekans işlenmesi ile ilintilidir. İşleme belirli sinyal parçacıklarını kapsar.
  • Sınıf D: Şu an ki teknoloji ile üretilemeyen fakat çalışma mantığı olarak B sınıfının oldukça hızlandırılmış teorik bir versiyonudur.

  • Sınıf E: Kare yapılı dalga boylarını güçlendirilir. Sadece özel kontrol cihazlarında kullanılmaktadır.

Devre Şeması




















BAĞLANTISI





Unknown

Neopixel Nedir? Ne İşe Yarar?

NeoPixel, sadece tek mikrokontrolcü pini kullanarak sürebileceğiniz, peş peşe bağlayarak çoklu kullanım imkanı sağlayan oldukça pratik bir RGB LED'dir.

Bu dairesel kartların 16lı,24,36,40,...,birçok çeşidi bulunmaktadır. NeoPixel, birbirine peş peşe bağlı şekilde bulunmaktadır. Ayrıca kartları da peşpeşe bağlayarak çoklu LED halkaları kullanabilirsiniz.



Neopixel ile birçok proje yapılabilir bunlara örnek olarak:
-Tetris  -Saat 
-Led Matrix Penceresi 
-Vumetre -Ayakkabılarda vb...

Unknown

Avometre Ne İşe Yarar?

Avometre  akım (Amper), gerilim (Volt),direnç (Ohm) ve kısa devre ölçmeye yarayan elektronik alettir. Bu alet sayesinde uzmanlar sıkıntı yaşamadan ölçüm yapabilmektedir. Sıkıntıdan kast edilen işin zorluk kısmı değil doğru verilerin elde edilebilmesidir. Avometre ne işe yarar? sorusuna verilecek cevap da fazlasıyla kapsamlıdır. Çünkü avometre tek bir akımı ölçmek için kullanılmamaktadır. Bu yüzden de bu geniş yelpazeye sahip olan elektronik aletin kullanım alanı kısıtlanmamıştır.
Avometreler elektrik ve elektronik sektöründe iş yapan herkesin bir nevi sağ koludur. Nedeni ise farklı aletler taşımaya ihtiyaç bırakmadan tek bir alet ile akım (Amper), gerilim (Volt),direnç (Ohm) ve kısa devreyi ölçebiliyor olmasıdır. Avometre ismini de Amper, Volt ve Ohm kelimelerinin baş harflerinden almıştır.
logo
Copyright © 2016 Mustafa HANCER ELEKTRO BİLGİ .