separate
"Başlamak için mükemmel olmak zorunda değilsin; fakat mükemmel olmak için başlamak zorundasın." Zig Ziglar
banner ad
logo
Unknown

Giyilebilir Teknolojinin Avantajları,Dezavantajları

Giyilebilir Teknolojinin Avantajları
*Gelecek çoktan geldi! Bundan sadece 10 yıl öncesinde insanlar akıllı telefonlar sadece filmlerdeki bir fikirden ibaretti.

*2014 yılı sonuna kadar 4,55 milyar insan bu büyülü cihazlardan edindi, şimdi sıra bir yenisinde yani “giyilebilir teknoloji”.

*Verimliliği Artırma;Giyilebilir teknolojinin kapsamı artık izleme cihazlarının çok ötesine ulaştı. Saha çalışanları  akıllı gözlüklerle fotoğraf çekerek ve video kaydederek sorunları daha hızlı çözmeye başladı ve bu da verimliliği artırdı.

*Bağlı kalın;Giyilebilir teknoloji sadece günlük tüketicinin sosyal medyayı takip etmesine yardımcı olmakla kalmıyor. Uzaktan çalışanların ofisle bağlantıda olmasını sağlarken sağlık çalışanlarının da Google Glass gibi ürünlerle işini daha etkili ve verimli yapmasını sağlıyor.

*Güvenlik Riskleri;Giyilebilir teknolojinin de elbette bazı dezavantajları vardır. Bazı cihazların “her zaman açık” durumu bizi saldırılara karşı savunmasız halde bırakıyor.

Giyilebilir Teknoloji ve Dezavantajları
Daha çok gezen, gören ve inceleme yönünde başlayan insan yaşamı artık mobil aygıtlara bağlı kalır.
 *Bu da her şeyin bir komut ile yapılmasından  dolayı yaşamı sıradanlaştırır.

 *Kullanabileceğimiz özel gözlükler, sesli  komutu algılayan cihazlar, telefonlar derken  her yanımızı saracak olan bildirimler bizi  bedenen ve zihnen yorabilir.

 *Ulaşılmaz olmak imkansız hâle gelecektir.
 *Özel yaşamın gizliliği giderek azalacaktır.
 *Fakat bu sıradan bir hale alacaktır.
 *Yeni hastalıklar ortaya çıkacaktır.





0 yorum :

Yorum Gönder

logo
Copyright © 2016 Mustafa HANCER ELEKTRO BİLGİ .