separate
"Başlamak için mükemmel olmak zorunda değilsin; fakat mükemmel olmak için başlamak zorundasın." Zig Ziglar
banner ad
logo
Unknown

GİYİLEBİLİR TEKNOLOJİ NEDİR ?

            GİYİLEBİLİR TEKNOLOJİ NEDİR ?




































-Giyilebilir teknoloji adındanda anlaşılacağı gibi üstünüze giydiğiniz teknolojik aletlerin genel adıdır.


-Giyilebilir derken günlük hayatta kullandıgımız kulaklık,mikrofon vb bu alana girmiyor.


-Bir ürüne "giyilebilir teknoloji "dememiz için akıllı sensörlerle donatılmış olması gerekir.bir  nevi çagımızın teknolojisini. Giyilebilir olması gerekir.


-Giyilebilir teknolojinin başlangıcı,akıllı telefon devreminin ilk günlerini hatırlatıyor bizlere.  ilk önce reklamlardan ve arkadaş çevremizden duymaya başladık,daha sonra hemen  hepimizin hayatına büyük bir hızla dahil oldu.


-Birçok elektronik ve dijital eşyayı, hatta mekanik olanları dahi, yıllardır vücudumuzun üzerinden kullanabiliyoruz. Kol saatleri ve kulaklıklar bunun en güzel örnekleridir. Ancak vücudumuzdan bir parça olmaları bu cihazları giyilebilir yapmıyor. Bir cihazın giyilebilir olması için akıllı sensörlere sahip olması, internet bağlantısına sahip olması ve bluetooth gibi yöntemler vasıtasıyla akıllı telefonunuzla bağlantı kurması gerekiyor.


-Akıllı saat, fitness bandı, gözlük vb. taşınabilir teknolojik ürünler hayatımıza yeni bir yön vermekte ve teknolojiyi hayatımızın her alanında kullanmamızı sağlamaktadır. Ünlü teknoloji şirketleri hayatımıza farklılık katan bu ürünlere yenilerini katmaya devam ediyor.

 Giyilebilir teknolojinin ilk örnekleri nelerdir?

Zamanında databank olarak kullandığımız saatlerden bileğe takılabilecek biçimde ufaltılmış bilgisayarlara kadar her şey giyilebilir teknoloji olarak adlandırılabilir. Elbette sadece elle girilen veriyi saklamak çok karmaşık bir işlem olmadığı için bugünkü cihazlarla kıyasladığımızda bu aygıtlar fazla ilkel görünebilir.

 Şu an giyilebilir teknolojiler neler yapabiliyor?

Temel olarak üzerlerindeki algılayıcılarla veri toplayan giyilebilir cihazlar bizlere basit veya gelişmiş bildirimde de bulunabiliyorlar.

Giyilebilir cihazlarda ne gibi algılayıcılar kullanılıyor?

Tasarlandığı işe göre üzerinde bulunan algılayıcılar değişiklik gösterse de şu an popüler olan yaşam takip cihazları üzerinde jiroskop, ivme ölçer ve yer çekimi algılayıcısı gibi sensörler bulunabiliyor.

0 yorum :

Yorum Gönder

logo
Copyright © 2016 Mustafa HANCER ELEKTRO BİLGİ .