separate
"Başlamak için mükemmel olmak zorunda değilsin; fakat mükemmel olmak için başlamak zorundasın." Zig Ziglar
banner ad
logo
Unknown

Giyilebilir Teknolojinin Hayatımıza Etkisileri?

1) Sağlık: Giyilebilir teknolojiler konusunda en çok beklenti yaratan kısım özellikle günlük sağlıkla alakalı olmaktadır

.-Bildiğiniz gibi özellikle şeker, tansiyon gibi günlük hayatı oldukça etkileyen hastalıklarda hastanın vücudunda oluşan verilerin takibi hayati önem taşımaktadır.

- Şeker düzeyinin yükselmesi, kalp ritminin bozulması, uyku problemleri, uyku apnesi, nefes alma bozuklukları gibi problemleri giyilebilir cihazlar saniye saniye izleyebilecek ve aldığı verileri yorumlayabilecek. 

-Bunun daha da ilerisinde nano teknolojininde devreye girmesi ile vücudunuzda oluşan hasarları hücre yenileyici t-shirtiniz tamir edebilecek ya da şekeriniz düştüğünde size otomatik olarak inüsilin enjekte edebilecek. 


2) Eğlence ve Spor;Dünyanın en büyük sektörlerinden bir tanesi oyun sektörü, giyilebilir teknolojileri çoktan keşfetmiş gözüküyor.

-Gerçek hayatta gözünüze takdığınız bir gözlük ile sanal dünya ve gerçek dünya bir araya gelerek oldukça interaktif ve gerçekçi oyunlar oynayabileceksiniz.

-Ayrıca taktığınız gözlükle veya lens ile gittiğiniz mağazada bütün fiyat karşılaştırmalarını ve analizlere ürünü incelerken görebileceksiniz. Size özel kampanyalar direkt olarak gözünüzün önüne lokal verilerle gelebilecek.

-Artık yazın terlemeyecek kışın üşümeyeceksiniz çünkü giydiğiniz tekstil akıllı olduğu için vücut ısınızı sağlıklı seviyelerde tutacak.

3) Moda ve Tekstil: Bir teknoloji giyilebilir olunca doğal olarak en çok etkilediği alanlardan bir tanesi moda olacaktır.

Bununla ilgili var olan teknolojiler bize gelecek hakkında harika fikirler veriyor. 
Artık telefonunuzu vücudunuzun hareketleri ile şarj edebileceksiniz. Ayrıca kirli havayı içine alıp temizleyen giyilebilir teknolojilerde çok kısa sürede ticarileşecek.

0 yorum :

Yorum Gönder

logo
Copyright © 2016 Mustafa HANCER ELEKTRO BİLGİ .